Remisehof – 250 nieuwe woningen Kop van Zuid

0
3685

Remisehof 1 Powerhouse Company - Delva

Remisehof 250 nieuwbouwwoningen

Op de Kop van Zuid, op het braakliggende deel aan weerszijde van de Laan op Zuid, worden de komende 4 jaar zo’n 250 woningen gebouwd. Vandaag maakten de ontwikkelaars Syntrus Achmea RE&F en Stevast Baas en Groen bekend dat ze de tender hadden gewonnen voor de ontwikkeling hiervan. De architect van het plan is The Powerhouse Company en Delva Landscape Architects

Het nieuwbouwproject krijgt de naam ‘Het Remisehof’. Het plan bestaat uit drie bouwblokken, met elk 80 tot 90 woningen die bestaan uit appartementen, gezinswoningen en luxe ‘herenhuizen’. De blokken krijgen een eigen gezamenlijke binnentuin én privétuinen voor de gezinswoningen.

Remisehof 3 Powerhouse Company - Delva

Drie woonblokken

Van de drie bouwblokken komen er twee tussen de nieuwe basisschool De Clipper en het veld van hockeyclub Feijenoord. Aan de overzijde van de Laan op Zuid op de plek van de oude RET tramremise wordt één woonblok gebouwd. Beide lokaties zijn onderdeel van de wijk Parkstad waarvoor architectenbureau Palmbout het stedenbouwkundig plan ontwierpen.

Remisehof 2 Powerhouse Company - Delva

Bouw start 2018

Het Remisehof zal bestaan uit 113 koopwoningen en 137 huurwoningen in de vrije sector. De bouw van de eerste woningen begint in 2018. De oplevering wordt eind 2019, begin 2020 verwacht.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Remisehof 51.902354, 4.508796 Remisehof