Putsebocht sloop en nieuwbouw

0
7022

Putsebocht Rotterdam

Nieuwbouw Putsebocht

Het project Putsebocht in de deelgemeente Feijenoord in Rotterdam Zuid bestaat uit 50 nieuwbouwwoningen met tuin. De huidige verouderde woningen worden hiervoor gesloopt. De sloop en nieuwbouw maakt deel uit van de verbeteringsopgave voor de wijk Bloemhof als onderdeel van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) onder leiding van Marco Pastors. Het ontwerp van de nieuwbouw is van A3 Architecten in opdracht van wooncorporatie Woonstad Rotterdam.

Het project Putsebocht bestaat 50 eengezinswoningen met tuin en met parkeren op eigen terrein. De nieuwbouwwoningen hebben minimaal drie slaapkamers en de oppervlakte van de woningen bedraagt circa 110 m2 bruto vloeroppervlak.

Putsebocht Rotterdam

De woningen zijn net als de oorspronkelijke bebouwing verdeeld over 2 stroken. De vier hoeken worden geaccentueerd met extra hoogte en door toepassing van erkers en Franse balkons. Parkeren gebeurd verscholen in hoven binnen de blokken achter een gemetselde erfafscheiding.

Voor de nieuwbouw worden twee woonblokken gesloopt op het noordoostelijke deel van de Putsebocht. De oorspronkelijke bebouwing bevat 86 woningen en 10 bedrijfsruimtes op de adressen: Putsebocht 16-82, Egelantierstraat 1 en 3, 1e Pioenstraat 1, 2-4 en Violierstraat 4.

Projectgegevens

Naam: Putsebocht
Status: In ontwikkeling
Adres: Putsebocht
Deelgemeente: Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: A3 Architecten
Opdrachtgever: 
Woonstad Rotterdam
Realisatie: 2019

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Putsebocht 51.895311, 4.499088