Nieuwbouw Drentsestraat Hillesluis

0
1030

De sociale huurcomplexen Drents Plantsoen en Van Haeftenstraat in de wijk Hillesluis in Rotterdam Zuid worden gesloopt. Beide complexen verkeren in slechte bouwkundige staat. Architectenbureau Geurst & Schulze heeft de opdracht gekregen om op deze plaats nieuwe woningen te ontwerpen. De nieuwbouw zal bestaan uit 35 eengezinswoningen met sociale huur. De verwachting is dat de bouw in 2017 kan starten.

Hillesluis Drentsplantsoen

Hillesluis van Haeftenstraat

Gebiedsvisie Hillesluis

De gemeente Rotterdam heeft in samenspraak met Woonstad Rotterdam de gebiedsvisie Hillesluis 2015-2030 opgesteld. In deze gebiedsvisie wordt voor de Rieder-Zuid en de Walravenbuurt, met hierin de sociale woningbouw aan de Drentsestraat en de Van Haeftenstraat, ingezet op een rustig stedelijk woonmilieu, vooral geschikt voor (jonge) gezinnen. Op basis van deze visie en de portefeuillestrategie van Woonstad zijn het programma van eisen en de stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld.

De huidige wooncomplexen verkeren in slechte bouwkundige staat en de fundering in het bijzonder. De kleine woningen hebben een lage toekomstwaarde en kennen een hoge mutatiegraad.

Architectenbureau Geurst & Schulze ontwierp in Rotterdam onder andere het woningbouwproject Le Medi.

Projectgegevens

Naam: Drents Plantsoen
Status: In ontwikkeling
Lokatie: Drentsestraat, Van Haeftenstraat
Deelgemeente: Feijenoord, wijk Hillesluis
Categorie: Woningbouw
Architect: Geurst & Schulze
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Start bouw: 2017
Realisatie: 2018
Programma: 35 sociale huurwoningen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Drentsestraat 51.892834, 4.513650 Drentsestraat