Nieuw Leuvehavenpaviljoen

0
2172

Tussen de Leuvehaven en de Schiedamsedijk komt een nieuw Leuvehavenpaviljoen dat de huidige drie paviljoens van het Maritiem Museum zal gaan vervangen. Moederscheim Moonen Architects maakt hiervoor het ontwerp in opdracht van de Gemeente Rotterdam. Tegelijkertijd wordt buitenruimte van de Schiedamsedijk opnieuw ontworpen en ingericht. Eind januari 2017 wordt het voorlopige ontwerp gepresenteerd. Halverwege 2018 moet het paviljoen worden opgeleverd.

Leuvehaven, Rotterdam

Huidige paviljoens architect Quist

De huidige drie langgerekte paviljoens waaronder het Verolme Paviljoen aan de Leuvehaven zijn, net als het Maritiem Museum (1986), ontworpen door architect Wim Quist. De drie paviljoens vormen nu een letterlijke barrière tussen de Leuvehaven / Havenmuseum en de Schiedamsedijk met de in de komende jaren de nieuw ingerichte Coolsingel.

Leuvehavenpaviljoen schiedamsdijk
Leuvehavenpaviljoen ontwerpwedstrijd

Haveninformatiepunt

Het Leuvehavenpaviljoen krijgt drie gebruikers; het Havenbedrijf, het Maritiem Museum en horeca. Het Havenbedrijf vestigt het Haveninformatiepunt in het paviljoen. Hier vinden bezoekers informatie over alle recreatieve mogelijkheden die de Rotterdamse haven biedt, zoals Futureland en Spido. Voor het Maritiem Museum worden werkplaatsen gerealiseerd die gebruikt worden voor restauratie en onderhoud van de historische vloot. De werkplaatsen zijn toegankelijk voor publiek. Ook wordt ruimte voor horeca ontwikkeld met ruimte voor terrassen.