Hermes City Plaza

0
4055

Hermes City Plaza BroekBakema

Studentenwoningen Stadhuisplein

Hermes City Plaza, een voormalig kantoorgebouw aan het Stadhuisplein 16 in Rotterdam, zal worden getransformeerd worden naar studentenwoningen. Architect van de transformatie is van Wilsum van Loon in opdracht van Egeria.

Renovatie

Naast de transformatie naar 210 studentenwoningen zal ook een renovatie plaatsvinden van het gehele verouderde gebouw. De enigszins verloederde winkelplint zal worden hersteld. Tevens komt het gebouw een tweelaagse dakopbouw. Op de eerste verdieping en het dak worden buitenruimtes toegevoegd.

In het ontwerp wordt ook voorgesteld om aan de achterzijde winkels mogelijk te maken. De plint aan de achterzijde, die nu meer het karakter heeft van een expeditiestraat, zal plaatsmaken voor meer transparantie.

Impressies van de transformatie zijn nog niet bekend. Bovenstaande impressie is van een ouder ontwerp van architectenbureau BroekBakema. Het geeft wel een idee hoe het gebouw na transformatie er uit kan komen te zien.

Na de sloop van de stadhuispleinpaviljoens, de nieuwe bestrating op het stadhuisplein en de nieuwbouw van het gebouw Cool 63 krijgt het populaire plein hiermee weer een flinke kwaliteitsinjectie.

Projectgegevens

Naam: Hermes City Plaza
Status: In ontwikkeling
Adres: Stadhuisplein 16
Deelgemeente: Centrum – Cool
Categorie: Woningbouw
Architect: Van Wilsum van Loon
Opdrachtgever: 
Egeria
Realisatie: 2019

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Hermes City Plaza 51.922226, 4.477831