Havenkwartier katendrecht

0
5569

Havenkwartier Katendrecht 1

Nieuwbouw Havenkwartier Katendrecht

Op Katendrecht aan de Maashaven wordt een nieuw woningbouw project ontwikkeld. In het Havenkwartier komen ca. 200 woningen met gevarieerd woningaanbod van riante (drielaagse) stadswoningen tot aan maisonnettes en loft appartementen.

Het Havenkwartier zal tussen het al gerealiseerde Parkkwartier en Laankwartier, op de huidige locatie van de Karwei, worden gebouwd aan de zuidkant van Katendrecht. De bouw heeft iets weg van het nieuwbouwproject Fenixlofts, dat net als dit project ook door Heijmans wordt ontwikkeld op Katendrecht. Het ontwerp van het Havenkwartier is van het Amsterdamse architectenbureau VMX Architects. Zij eindigde bij de ontwerp prijsvraag van de Fenixlofts op de tweede plaats.

Havenkwartier Katendrecht 2

Het Havenkwartier krijgt een zeer gevarieerd woningaanbod met riante (drielaagse) stadswoningen, diversiteit aan appartementen, maisonnettes en lofts, veelal met royale vrije hoogte en riante buitenruimtes. De gemene deler is dat alle vormen zich ook uitstekend lenen voor gezinnen, jonge stellen maar ook senioren in de stad. Dit wordt Havenkwartier: “Voor elk wat wils” volgens de projectwebsite.

Het ontwerp verkeert nog in de conceptfase. Maar de ontwikkelaar wil eind 2017 de verkoop starten. De bouw zou dan in 2019 kunnen starten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here