Glashaven woontoren Rotterdam

0
6273

Aan de Glashaven op het Wijnhaveneiland in het centrum van Rotterdam is een nieuwe woontoren in ontwikkeling. Op de plek van de huidige Glashavenflat (adres: Glashaven 16-70) komt een nieuwe woontoren met 120 woningen. Het project wordt ontwikkeld door Amvest. De bouw moet medio 2018 gaan starten. Het ontwerp is van Sjoerd Berghuis van Klunder Architecten.

Glashaventoren Klunder

Huurwoningen en koop appartementen

De Glashaventoren wordt een ca. 90 meter slanke toren met veel groene buitenruimte. In onderbouw komen zo’n dertig ruime ‘loftachtige’ koopappartementen. In de toren staan negentig huurwoningen gepland in de ‘middeldure huur’. Helemaal bovenin komen twee penthouses.

De nieuwbouw komt op de plek van de huidige Glashavenflat, een vijf verdiepingen tellend leegstaand kantoorgebouw uit 1980. De huidige gebouw wordt niet geheel gesloopt, maar de constructie behouden blijft. De Glashaventoren is één van de vele woontorens die in ontwikkeling zijn rond het Wijnhaveneiland, het Maritiem District.

Oude ontwerp Klunder Architecten

Sinds 2014 staat het gebouw aan de Glashaven leeg. David Hart Group maakte in 2014 al een plan voor een woontoren op deze lokatie. In 2016 is het gebouw verkocht aan een ontwikkelaar Amvest. In 2014 maakte Sjoerd Berghuis van Klunder Architecten onderstaande schets voor het oude plan voor de woontoren aan de Glashaven.

Glashaven Sjoerd Berghuis Klunder Architecten

Projectgegevens

Naam: Glashaventoren
Status: In ontwikkeling
Adres: Glashaven
Deelgemeente: Centrum
Categorie: Woningen
Architect: Klunder Architecten
Opdrachtgever: Amvest
Realisatie: 2020

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Glashaventoren 51.915905, 4.486083