Fenixloodsen Rotterdam – nieuwbouw Fenixlofts

De Fenixloodsen op Katendrecht in Rotterdam worden herontwikkeld. Bovenop de Fenixloods 1 komt nieuwbouw met ongeveer 200 woningen (Fenixlofts). Het ontwerp is van Mei Architecten. De twee Fenixloodsen, liggen op een schitterende plek aan de voet van de Rijnhavenbrug met uitzicht op de Rijnhaven en de Wilhelminapier.

Fenixloodsen - Mei Architecten 1

Fenixloodsen nieuwbouw

De herontwikkeling voor Fenixloodsen bestaat uit restauratie van de bestaande loods en nieuwbouw bovenop deze loods. In de Fenixloodsen komt een gemixt programma. Het programma zal bestaan uit horeca, detailhandel, het nieuwe theater Walhalla en commerciële ruimtes (Fenixdocks) in de oude bestaande loodsen. Hier bovenop zullen ca. 180 tot 230 nieuwbouw loft appartementen (Fenixlofts) verrijzen die volledig naar wens van de gebruiker zijn in te delen. Dit kunnen zowel horizontale dan wel verticale ingedeelde appartementen zijn.

Fenixloodsen Mei Architecten

Het ontwerp van de herontwikkeling van de Fenixloodsen is van Mei Architecten uit Rotterdam. Dit architectenbureau won in oktober 2013 de transformatie wedstrijd in opdracht van bouwer Heijmans en ontwikkelaar Proper Stok. Mei Architecten transformeerde eerder het monumentale pakhuis Jobsveem op de Lloydpier. In 2015 zal gestart worden met de restauratie  en nieuwbouwwerkzaamheden van Fenixloods 1. Oplevering zal naar verwachting medio 2017 zijn.

Fenixloodsen - Mei Architecten 2

Fenixloodsen geschiedenis

De loodsen Fenix I en Fenix II aan de Veerlaan op Katendrecht zijn de restanten van de loods San Francisco op de Wilhelminapier. Deze loods werd na de oorlog door de verplaatsing van de HAL naar de Wilhelminapier door de gemeente onteigend. De twee loodsen zijn, 48 meter breed en 121 meter, respectievelijk 164 meter lang en hebben elk twee verdiepingen. De loodsen uit 1951 zijn ontworpen door Gemeentewerken. De draagconstructie is een zware gewapend betonnen constructie met geringe overspanning. De gevels zijn opgevuld met steens metselwerk, dat bepleisterd is. De bijzondere raamvorming versterken het massieve uiterlijk.

Fenixloods 1 impressie

Projectgegevens

Naam:
Status:
Locatie:
Buurt:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Hoogte:
Start bouw:
Realisatie:
Website
Fenixloodsen
In ontwikkeling
Veerlaan 9- 13
Katendrecht
Wonen, horeca, cultuur
Mei Architecten
Heijmans – Proper Stok
..
3e kwartaal 2015
2017
Fenixlofts

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Fenixloods 1 51.901802, 4.485850 Fenixloods 1In ontwikkelingwoningen

 

Impressies Fenixloodsen

Films Fenixloodsen

 

Gerelateerd nieuws: