Home Architectuur in Rotterdam

Architectuur in Rotterdam

Markthal - MVRDV - 2014 - Rotterdam

Architectuur in Rotterdam

Hier vind je overzicht van architectuur in Rotterdam. Een lijst met bijzondere gebouwen Rotterdam, architecten in Rotterdam, verschillende gebruikte bouwstijlen en de architectuurgeschiedenis die het verhaal vertelt over de ontwikkeling van Rotterdam.

Top 10 moderne architectuur

Rotterdam presenteert zich als de architectuurstad van Nederland. De hoogbouw in het centrum en op de Wilhelminapier, architectuur iconen als de Erasmusbrug, de Kunsthal en De Rotterdam van Rem Koolhaas en de Markthal van MVRDV en de Kubuswoningen van Piet Blom zijn belangrijke toeristische attracties in Rotterdam.

Bekijk hier een top 10 lijst moderne architectuur die je moet hebben gezien bij een bezoek aan Rotterdam.

Architecten in Rotterdam

Rotterdam is de laatste jaren door architecten verkozen als architectuurstad van Nederland. Een belangrijke bijdrage aan het architectuurklimaat leveren de in Rotterdam gevestigde architectuurinstellingen Het Nieuwe Instituur, AIR, het Berlage Instituut en de Academie van Bouwkunst en de opleiding Bouwkunde aan de nabij gelegen TU Delft. In Rotterdam zijn veel architecten en bouwkundigen gevestigd, relatief zelfs één van de hoogste dichtheden ter wereld.

Overzicht van architecten met hun bouwwerken in Rotterdam van Michiel Brinkman tot Rem Koolhaas en van J.J.P. Oud tot MVRDV.

Architectuurgeschiedenis Rotterdam

Lees in de architectuurgeschiedenis de ontwikkeling van Rotterdam van provinciestad tot de stad met internationale uitstraling en de modernste architectuur van Nederland.

Architectuur- en bouwstijlen in Rotterdam

Overzicht van de belangrijkste architectuurstijlen en bouwstijlen die in Rotterdam te zien zijn. Een reis door de geschiedenis in 17 verschillende architectuur stromingen, met tijdsperiode, kenmerken en voorbeelden van de bouwstijl. Van het het Hollands Classisme uit de 17e eeuw via Het Nieuwe Bouwen en De Delftse School begin 20e eeuw tot Super Modernisme en het Neo Traditionalisme van de laatste decennia.

Architectuur rondleidingen in Rotterdam

Wil je de architectuur in Rotterdam ook daadwerkelijk zien en beleven ?

Vraag hier meer informatie aan over architectuur rondleidingen met een gids. Wij organiseren fietstours en stadswandelingen voor kleine en grote groepen. Onze ervaren en deskundige gidsen nemen je mee en laten de hoogtepunten, de geschiedenis en de nieuwe ontwikkelingen op architectuur gebied in Rotterdam zien.

Meer lezen over architectuur in Rotterdam

Boek Rotterdam Architectuurstad

Rotterdam Architectuurstad
Dé gids voor de Europese stad van het jaar 2015! De 100 beste gebouwen van Rotterdam.

Boek Herman en Evert Kraaijvanger

Herman en Evert Kraaijvanger
Rotterdamse bouwende broers die het aanzien van het Rotterdam van de Wederopbouw in hoge mate bepaald.

Boek Brinkman & Van der Vlugt

Brinkman en van der Vlugt Architecten
Boek met het compleet overzicht van dit Rotterdamse bureau, pioniers van het Nieuwe Bouwen.

Forum Rotterdam, bouw gestart

Forum Rotterdam Forum Rotterdam is een nieuwbouwproject in ontwikkeling aan de Coolsingel in Rotterdam. Het ontwerp van de nieuwbouw en herontwikkeling is Reinier de Graaf...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here